Livet,  Tankar

Om att leva enkelt.

God förmiddag bloggissar! Idag tänkte jag skriva lite om att leva enkelt, eller rättare sagt skriva om att jag vill leva enkelt men enkelt är inte samma sak för oss alla. Det som för mig är enkelt är extremt för min man och det som är enkelt för någon annan kan vara extremt för mig. Så vad betyder egentligen att leva enkelt?

För mig betyder det att leva på ett sätt som inte skapar onödig stress och som är förenligt med mina värderingar och mål i livet. Just nu är jag faktiskt inte helt säker på vad mina mål i livet är, eller jo jag vet mina mål men vägen dit är inte ristad i sten och det är det jag försöker ta reda på. Alltså hur jag ska leva för att uppnå mina mål och kunna göra det på ett enkelt sätt utan att försumma något/någon och utan att gå miste om något viktigt. Det är många tankar i mitt huvud och många planer, det enda som saknas just nu är tid och framförallt energi till att förverkliga allt. Det första jag vill är att sälja av massa prylar som vi inte använder och det tänkte jag börja med idag efter jobbet 🙂

En annan sak som hör ihop med att leva enkelt är att jag vill umgås mer med min make, vi umgås mycket redan nu men jag vill umgås med honom på ett annat vis… och där kommer min tanke om att sälja vardagsrums TVn in. I den frågan har jag dubbelmoral! Jag både vill och inte vill sälja den. Å ena sidan så vill jag gärna ha ett sällskapsrum där vi kan umgås med varandra, läsa böcker, spela sällskapsspel och helt enkelt bara vara. Och å andra sidan vet jag hur mycket Micael gillar TVn (och alla prylar runt den) och att tack vare den tränar vi (ibland…) och har roligt med Xbox kinect-spel och WiiU.

Bildkälla: steeperz.com

Så därför kommer TVn att få stanna kvar… iaf så länge jag inte kommer på en annan idé (som redan nu gror i huvudet men måste gro klart innan det hamnar online). För säg mig, att spela TV-spel tillsammans och titta på film är väl ändå ett bra sätt att umgås?

Nu önskar jag er en underbar onsdag och själv återgår jag till arbetet i receptionen. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *