om mig

Laura Roch.

 

I’m a woman who dream about my perfect life and try to realise my dreams.

 

Välkomna hit till min privata lilla web-värld! Hoppas ni finner bloggen underhållande, här nedanför får ni läsa lite mer om mig och längst ner hittar ni kontaktuppgifter om ni önskar komma i kontakt med mig.

Vem är Laura: en kvinna, fru, mamma och evig drömmare. Jag älskar djur, bor med min man, dotter, en katt och en hund i en 3:a i utkanten av Kalmar. Trots min ringa ålder (född 1988) har jag hunnit arbeta med mycket så mina kunskaper är breda, jag har gymnasiekompetens med inriktning på datorer och ekonomi och fortbildar mig på universitetsnivå. Hittills har jag hunnit ta högskoleexamen i vårdadministration samt läst flera fristående kurser på olika universitet och läst 80 procent av biblioteks- och informationsvetenskapsprogrammet.

Som person är jag energisk, punktlig, ansvarsfull och framför allt positiv. Jag tycker att positiv inställning är a och o i alla sammanhang och vill man bara något tillräckligt hårt så kan man lyckas med i stort sett vad som helst! I livet finns ingenting omöjligt.

Den 25/9-09 gjorde jag en GBP som förändrade mitt liv. Sedan dess har jag gått ner runt 60 kg +-5 kg. Den resan har gjort mig ödmjuk inför livet och olika händelser, jag var nära att dö flera gånger om men ödet vill att jag lever vidare, så jag försöker göra det bästa av mitt liv, de flesta dagar på året.

Studier tar inte längre så mycket av min tid. Just nu är jag inne i en studiefri period (år 2017). Tidigare pluggade jag biblioteks- och informationsvetenskap på distans på Linnéuniversitetet samt vårdadministrativa programmet vid Umeå universitet. BoI-studierna är lagda på hyllan just nu och i Umeå tog jag examen i juni 2016. Under 2019 planerar jag att skriva min C-uppsats i statskunskap med inriktning på vårdadministration.

Länge drömde jag om att arbeta på biblioteket, som barnbibliotekarie, men drömmar förändras under livets gång och under lång tid arbetade jag inom konsultsektorn (uppdrag som: frilansskribent (smakprov), konsult, marknadsföringsassistent och reklamskrivare (smakprov) osv.) men drömmen om eget finns hela tiden i tankarna. I dag arbetar jag som medicinsk sekreterare på en hälsocentral i Kalmar (tidigare på Länssjukhuset i Kalmar) och trivs som fisken i vattnet. Förutom att arbeta med det jag gillar vill jag resa runt i världen och leva livet, för det är alldeles för kort i jämförelsen med hur länge vi kommer vara döda.

Fram till augusti 2015 hade jag inga biologiska barn och vi skulle inte ha några, då det var omöjligt enligt läkarna. Men den 19 december 2014 plussade vi med vårt Mirakel och i augusti 2015 föddes vår efterlängtade Prinsessa! I juli 2018 föddes vårt andra barn, vår fina Prins, som även går under arbetsnamnet Mirakel nr 2. Livet som mamma är det bästa jag vet och ni kommer få läsa mycket om just småbarnslivet i bloggen.

//Laura Roch – kvinnan med många järn i elden.

Vill ni veta mer eller börja samarbeta med mig – hör av Er!

laura@popinopka.com

 

 

————————————————————

I mitt CV står allt jag har jobbat med men eftersom Internet är en källa för allt och ger stora möjligheter vill jag skriva vad jag skulle vilja jobba med innan den sista spiken i kistan är spikad. Så nedanför kommer mina önskejobb.

1.       Enhetschef på ett äldreboende eller en sjukhusavdelning, därför valde jag att börja studera till vårdadministratör och sen förhoppningsvis kommer jag kunna fortbilda mig inom ledarskap.

2.       Administratör – eller chefssekreterare då jag brinner för administration och ordning. Många bollar i luften är det jag gillar, stress (i en viss mängd) gör att jag arbetar bättre!

3.       Barnbibliotekarie – såklart! Därför valde jag att studera biblioteks- och informationsvetenskap.

 

—————————————-

Den här sidan kommer fyllas på lite titt som tätt så vill du veta mer om mig – håll utkik! Och lägg namnet Laura Roch på minnet, för någon dag kommer jag åstadkomma något riktigt stort. Det största fram till i dag är att föda mina barn och det går såklart inte att slå. Men det finns annat stort att göra innan det är dags att kasta in handduken.

 

Kontakt: laura@popinopka.com

2 kommentarer

 • Mona Härlin

  Hej, jag heter Mona Härlin och är kostrådgivare, samtalsterapeut och är väldigt intresserad av just hur människor mår efter GBP-operationer eftersom det är väldigt olika, är med en grupp på facebook som heter just gastricbypass…

  som sagt hade varit väldigt intressant att veta hur du mår idag…
  titta gärna in på hemsidan.
  Mvh
  Mona Härlin