Livet,  Tankar

5 am academy och andra tankar om tiden.

Vi går mot ljusare tider! Ja, ja nu kommer ni säkert tänka att jag antagligen är galen och inte inser att vi fortfarande har vinter och minusgrader eller att jag äntligen har insett det som alla andra redan vet. Men jag måste faktiskt skriva att det verkligen känns som att våren och ljuset är på intagande. Sedan mitten på september går jag upp kl 5, inte varje dag men iaf 4 dagar i veckan och sedan 3 veckor tillbaka är det 5 dagar i veckan. Helgerna är fortfarande heliga och då försöker jag att inte gå upp tidigare än 7, ibland lyckas jag och ibland inte, allt beror på hur tidigt V vaknar 😉 

Så tro mig när jag skriver att november, december och januari har varit riktigt jobbiga. Varenda en dag som jag gick upp kl 5 och gick ut med Totte var jobbig för det var mörkt, kallt och fördjävligt. Men nu! Nu börjar det vända för innan jag åker till jobbet är det redan ljusare. Samma sak när jag ska hem! 🙂 Nu är det inte kolsvart och hemskt utan faktiskt riktigt mysigt och idag sken till och med solen vackert och värmde ansiktet. Jag ropar inte hej än och välkomnar våren men jag erkänner att det äntligen känns mer positivt med vädret. 

Som titeln säger tänker jag på 5 am academy och tyvärr måste jag skriva att trots flera månader av tidigt uppvaknande och uppstigande kan jag inte kalla mig för en morgonmänniska. Jag får kanske lite mer gjort än de andra dagarna då jag går upp senare, men det lilla jag ”vinner” på att gå upp så tidigt är inte lika tillfredsställande som sovmorgon. Klockan fem på morgonen är ingen bra tid att gå upp helt enkelt 😉 helst av allt skulle jag sova till åtminstone 8 😀 Hur är det för er??

En kommentar

  • Kerstin

    ja .. en morgon kvar i sängen är med guldskimmer tycker jag .. idag drog jag mig lite längre och mitt tempo blir inte fullt så stressat .. ligga kvar i sängen är en underskattad lyx!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *