Dreams,  Livet,  Tankar

Kvinnor som entreprenörer.

Hej på er kära bloggissar! Jag har varit tyst ett tag men nu är jag på banan igen. Maken har givit mig styrka och medicinen har givit mig ro…iaf för stunden så jag kan börja träna och ta hand om mig bättre så fler krascher inte inträffar.

Medan ni har levt era liv, bloggat ivrigt och väntat på min återkomst har jag läst boken Digitalt Entreprenörskap av Annakarin Nyberg. Den är så himla bra! Har ni inte läst den så tycker jag att ni ska besöka närmaste bibliotek och låna den.  Jag är inte klar med boken för jag läser vissa stycken om och om igen för att fundera och ta till mig det som skrivits. Ett av de meningar / stycken jag återkommer till och vill verkligen belysa är orden ”… en stor grupp kvinnor använder bloggar för att utforska vilka de är, vilka de vill vara och framför allt vilka de kan vara.

För tänk hur många av oss förminskar sig själva! Vi kan om vi vill och vi vill om vi kan. Det är just det där med kan som gör saken svår ibland för vi tror att vi inte kan eftersom vi är kvinnor. Att entreprenörskapet och företagandet är bara för män. It’s bullshit!

Jag tänker på alla kvinnor som vågar ta för sig och startar sina företag, på alla som drömmer om att göra något annat och tar steget. Det är fantastiskt. Men sen tänker jag också på de som sitter hemma och tar hand om  hemmet och allt vad det innebär… Varför? Jo för att de är entreprenörer också! Tänk på det så här, bakom varje man som kan styra sitt företag och göra karriär står en kvinna som underlättar det för honom och styr allt annat så mannen kan förverkliga sina drömmar. Om det inte är en entreprenörskap i sig så vet jag inte.

Kom ihåg att oavsett om Du är hemmafru, businesswomen, småbarns mamma  singel, femtio+ eller något annat som man kan bli kallad  för så är Du i huvudsak en kvinna. En entreprenör som kan om hon bara tror på sig själv.

Ha en fin kväll alla! Höres!

3 kommentarer

  • Nett

    Låter som en toppenbra bok.. Min arbetskollega startade eget företag för några år sedan och hon driver det ännu och hon stormtrivs med det samt jobba natten men då har hon lägre tjänst på natten än vad vi andra har.

    Skönt att du har haft mannen nu på din bloggledighet, och att du nu har fått styrkan tillbaka. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *