Hälsa,  Livet

Fisk, kött, mat. Demi-vegetarian.

Laura äter fisk. Ja så är det. Sedan två veckor tillbaka äter jag fisk… men först ska ni få veta något om mig.

Jag h-a-t-a-r fisk. Har alltid gjort det. Så fort jag känner lukten av fisk, oavsett om den är rå eller tillagad, vill jag spy. Så har det varit sedan jag föddes. Min mamma åt fisk hela graviditeten, till frukost, lunch och middag. Fisk, fisk, fisk i alla 9 månader! Bläh. Så läkarnas svar på varför jag hatar fisk så mycket var alltid: ”du fick för mycket av det under tiden i mammas mage”. För 3 eller 4 år sedan, minns inte riktigt, började jag äta sushi – fast bara lax då. För all annan fisk är blä. Makrill i tomatsås går bra ibland, men bara ibland. Och så har det varit till för 2 veckor sedan då jag plötsligt blev sugen på fisk! Och varenda dag har jag ätit fisk nu, för det mesta till lunch. Spätta, lax, torsk… eller fish & chips. För fisk har plötsligt blivit gott 🙂 Så nu vet ni det, ska ni bjuda mig på mat – fisk tack!

Skriver detta för att påminna mig om den tiden ifall jag börjar hata fisken igen… och för att markera att jag äter bra. Är man GBP opererad som jag måste man äta bra för att orka, fast ibland glömmer jag bort det…och sen vaknar jag upp och kör om från början. Nu gäller bara grönsaker, fullkornsprodukter & fisk 😉 Kött – det har jag inte gillat på evigheter. Hänger ihop med när jag såg på när min gris slaktades 🙁 Min stackars fina gris… Så kött – nej tack! (ibland äter jag dock köttfärs, fast för det mesta blir det veggo-färs)

Sen det där med mejeriprodukter… jag älskar mjölk och ost men tyvärr har jag blivit mjölkallergiker och tål inte dem 🙁 Så det blir havredryck istället. Osten går inte att ersätta med veggo alternativ (smakar så illa!) så ibland äter jag en liten bit och sen dör jag en smula av magsmärtan.

Nu dags att gå sista promenaden med Totte och sen hopp i säng för kl 8:30 blir det frukost med väninnan. Ha en lugn natt!

Höres!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *