Hälsa,  Tankar

Positiv inställning är något alla kan lära sig.

Den positiva inställningen.

I dag är det fredag, regnet smattrar mot fönstren, Dottern sover lunchvila och jag sitter i soffan och dricker mitt te. Livet är, trots olika motgångar, vackert och jag njuter av varje andetag. Riktigt så har det inte alltid varit. Under tonårsperioden hade jag många svarta stunder och tyckte inte att livet var värt att leva. Sen blev det ljusare och sedan igen mörkare och så höll på det.

Men så en dag inträffade något och jag insåg att det är bara jag som kan påverka mitt mående. Ingen annan kan ändra min inställning till livet och saker och ting. Så jag började ändra mitt tänk och livet blev så mycket bättre. Visst har jag fortfarande stunder då jag djupdyker. Det händer hemska saker även mig och jag sjunker under vattenytan, men min positiva inställning till livet i stort har gjort det lättare att ta sig upp över vattenytan. Tillbaka till ljuset och det glada livet.

Den där positiva inställningen och tanken om att allt händer av någon anledning underlättar i både väldigt sorgliga händelser som i de lättare. Oavsett om det gäller dödsfall eller att klippa håret fel. Därför blev jag riktig glad av att läsa Isabellas text om hennes positiva jag. Jag fullkomligt älskar att läsa och höra om fler människor som anammat samma inställning.

För det är just det, själva inställningen till saker och ting, som är det viktiga. Om man tänker positivt mår man automatiskt bättre. På samma sätt som när man ler och skrattar även när måendet är piss, till slut börjar endorfiner frisläppas i kroppen och man blir glad på riktigt.

Jag brukar tänka att den positiva inställningen är som bumerang, när den frisläpps kommer den tillbaka i rasande fart och gör mig ännu gladare. Så vad ni än gör just nu vill jag tipsa er om att le lite och tänka positiva tankar. Hur mörkt det än är för tillfället kommer det föra med sig något gott! Så ta ut lyckan i förskott och var positivt. Vi har trots allt enbart ett liv och det gäller att leva det så lyckligt det bara går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *