Hälsa

What the health eller vad i hälsans namn!?

I går tittade jag på dokumentären ”What the health” på Netflix. Jag tittar aldrig på vanlig TV, men Netflix eller Viaplay slänger jag ett öga på lite då och då. I går när Dottern somnat och Maken ännu inte dykt upp från sina fotoäventyr började jag titta på ovanstående dokumentär. Min korta och koncista kommentar efter att ha sett den blir:

”Jag blir alltmer fascinerad, kunskapstörstande och framför allt rädd. Rädd för mänskligheten och det vi gör mot oss själva.”

Det är helt sjukt om det som visas i dokumentären är sant! Jag vill inte leva i en sådan värld, där enbart pengar styr och ingen vill att människor ska förbli friska. Jag hoppas nu, när jag går ner i arbetstid, att jag får mer tid till att laga näringsrik mat till min familj. Mat tillagad från grunden, utan konstiga tillsatser och smakämnen eller färgämnen. Eller ännu värre skadliga ämnen och sådant som är cancerframkallande.

Jag måste erkänna att jag efter att ha sett filmen blev riktigt illamående.

Främst på grund av min okunskap och sedan på grund av att vi blir lurade av de som ska skydda oss. Nu handlar filmen om USA och deras regering/livsmedelsverk men ändå. Tänk om samma förekommer i Sverige? Ta bara Rosa Bandet, visst finns de likt Susan G. Komen Breast Cancer Foundation, representerade på mejeriprodukter? Om det nu är sant att 49 % av bröstcancerfall orsakas av mejeri/köttprodukter, varför väljer man att ta pengar från en sponsor som producerar dessa?

Jag vet inte om allt det som sägs i dokumentären ”What the health” är sant och jag påstår det inte heller. Men efter att ha läst flera studier om cancer och då framför allt skaffat mig kunskap om Kinastudien kommer vi i mitt hem äta betydligt mer vegansk än nu. Hittills har vi ätit vegetariskt till kanske 85 %, men när jag skaffat mig mer kunskap och införskaffat bra recept blir det absolut en vegansk mathållning här hemma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *