Livet,  Tankar

Om semestern som nalkas.

Snart. Alldeles snart loggar jag ut och tar min efterlängtade semester. Ja, nu är den efterlängtad av helt andra orsaker än förra veckan, men ändå! Bara 2 timmar kvar och så kan jag kalla mig för en semestrare 🙂 Men vet ni vad? Jag tjuvstartar min semester genom att sittandes på jobbet börja läsa i boken jag hittade på biblioteket igår.

Shopstop – rapport från ett celibat av Gunilla Brodej. Den är bra, nej förrsten, den är superbra! Framförallt älskar jag de motsatta tankarna kring köpstoppet och den tidigt inlagda texten i dagboken:

”Mitt shopstop ska ironiskt nog bli en produkt. Jag skriver kontrakt med Atlas om den här boken. De har uppmärksammat mina ansträngningar på Twitter och artikeln som jag publicerade i Expressen och vill ha en bok. Klart jag vill skriva den. Klart jag vill att den ska sälja.” 

Just de raderna gillar jag mest. En människa som slåss inombords, för å enda sidan vill hon dra ner på konsumtionen och hela konsumtionssamhället och å andra sidan så vill hon ju tjäna pengar på sitt verk. Med andra ord inbjuda till shoppandet. Väldigt intressant och även om jag inte läst hela boken tror jag att den kommer vara en av mina top-tio =)

Men nu tillbaka till semestern som jag hoppas kommer gå i ledighetens, kärlekens och massa läsandets tecken. Planer för semester ser ut på följande sätt: vila, träna, umgås med kärleken, plugga, fixa i lägenheten och sen bara va’. Ikväll börjar jag med att laga nåt gott och se på film med älsklingen, men vad ska ni hitta på?

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *