Foto,  Livet

Om att vilja förändra hemmet.

Jag har den stora viljan och engagemanget att förändra hemmet till den oas som vi kommer njuta av. Tyvärr orkar jag inte ta tag i förändringen och det ser ut som det gör hemma. Vi borde rensa ännu mera hemma, kasta sånt som är trasigt och aldrig kommer fixas och skänka / sälja sånt som går att skänka / sälja. Men orken är borta och Julen är snart här. Helst skulle jag vilja ha allt klart typ igår, men ja… det går inte riktigt så till. Dessutom jobbar jag nästan heltid ända fram till andra veckan i januari (och antagligen fram till halva februari) + studerar 150%. Ja, det går, men som ni kan läsa jag orkar inte med någonting annat. Därför letar jag efter tips som kommer göra att jag orkar mer och jag har nog hittat det nu. När vi var på semester i Polen förra året köpte jag en bok av Ewa Chodakowska och denna semester i Gdansk införskaffade jag resten av hennes böcker samt hennes tränings DVD. Ända fram till i fredags låg de fint i mitt kontor och såg så fräscha ut på hyllan. Men sedan ett par dagar tillbaka har jag läst igenom allt och börjat träna. Tro det eller ej, men det har faktiskt gett en viss effekt! Detta efter bara några dagar så jag undrar vad som kommer hända efter den första månaden!? Längtar till dess och kämpar på. För jag vill orka, jag vill leva förutom jobbet och studierna och jag vill vara frisk och stark.

Så nu förändrar jag mina vanor och inför nya rutiner. Det går trögt och det är kämpigt men jag vet att det kommer ge resultat. Så jag kämpar på och drömmer mig bort till tiden jag orkar mer.

Men tillbaka till hemmets förändring. Mina föräldrar kommer ju till oss på Jul och jag vill att den ska bli så bra den bara kan bli. Främst med tanke på att älskade lillebror inte kommer vara med, för första gången sedan han föddes för 20 år sedan kommer vi fira Jul utan honom… men vi hoppas på att kanske få höra hans röst eller (snälla Jultomten, det är det enda vi önskar oss) att vi får Skype’a med honom. Imorgon är det tre veckor sedan han åkte iväg, 6700 km från oss 🙁

Ja, hemmets förändring skulle det handla om! Vi kommer flytta köksbordet till vardagsrummet, byta ut våra brunsvarta hyllor till vita och ta bort fåtöljerna. Sen ska vi införskaffa nytt köksbord (ett mindre och i form av barbord) och sätta upp lite mer mysbelysning. Jag återkommer med foton när vi väl får ork =)

Ha en fin kväll bloggissar! Kram

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *