Mammaliv,  Mirakel 2

30 dagar kvar till förlossningen och sista arbetsdagen för i år!

I dag är det dagen innan Midsommarafton och på jobbet firade vi lite i förskott med gemensam lunch. Det bjöds på färsk potatis, dill, gräslök, lax, olika pajer, sill och annat smått och gott. Det känns konstigt i kroppen då det i dag är sista arbetsdagen för i år för mig. Absolut sista arbetsdagen.

Hejdå skrivbordet! Vi ses om cirka 1 år!

På måndag börjar min semester som sedan ska övergå till föräldraledighet! Konstigt, pirrigt och ja lite ledsamt faktiskt. Jag gillar ju mitt jobb som medicinsk sekreterare och är något av en arbetsnarkoman, så det närmsta året då jag ska vara hemma känns tudelat. Nu ser jag verkligen fram emot den tiden, vilket jag absolut inte gjorde för någon månad sedan, samtidigt som jag är lite rädd. För hur ska jag kunna vara hemma utan att börja klättra på väggarna?

I dag är det också exakt 30 dagar kvar till det beräknade förlossningsdatumet! WOW liksom! Äntligen, äntligen, äntligen säger jag och ber till ödet, gudarna och allt vad det heter om att förlossningen ska starta betydligt tidigare än den 21a juli. Jag kommer skriva en ordentlig (eller till och med flera) inlägg om hur min graviditet har varit, men det blir ingen rolig läsning då denna graviditet har totalt skrämt mig från tanken på flera barn. Tidigare under vintern skrev jag lite kort om vissa av krämporna, men om jag skulle summera graviditeten hittills hade jag använt ett ord: helvete.

Visst stämmer det!?

Min plan för den här månaden innan förlossningen är att packa BB-väskan (så det inte blir som med Dottern, att jag vänder från förlossningen för att packa väskan haha), rensa bland alla bebiskläder (främst då alla klänningar med tanke på att vi nu ska få en son) och umgås med min lilla Prinsessa hela dagarna långa!

Planen för hela föräldraledigheten är att förutom att lära känna vår nye familjemedlem även gosa med vår Dotter, se hela Sopranos-serien och uppdatera bloggen riktigt regelbundet där jag kommer skriva om livet som föräldraledig mamma. Sedan när bebisen kommer vara över 5 månader blir det dags för mig att skriva min C-uppsats inom statsvetenskapen, men mer om det en annan gång…

Ha en underbar MIDSOMMAR alla bloggissar så läses vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *