Tankar

Välgörenhet när den är som bäst.

Together Hand in Hand. I slutet av förra veckan läste jag på Instagram att en bekant har startat en insamling i samarbete med Stadsmissionen i Kalmar. Det är en insamling av varma kläder till de mest behövande i Kalmar så att ingen ska behöva frysa nu när den kalla årstiden har kommit. Tjejen som står bakom initiativet #togetherhandinhand #varjemössagörskillnad heter Carolina och mer om henne kan ni läsa bland annat på 24kalmar.

insamling

Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ och därför rensade vi lite i våra garderober och skänkte bort en ikeakasse med varma kläder till insamlingen. För i ärlighetens namn hur många mössor behöver vi? Säkert inte 10 som det brukar ligga i garderoberna eller på hatthyllan!

När jag träffade Carolina idag berättade hon att det finns ungefär 80 hemlösa i lilla Kalmar. Det är någonting som jag inte har tänkt på. Visst har jag vetat att det finns några stycken, men åttio? Det hade jag aldrig trott.

Det är inte alltid lätt att tänka på alla de som behöver vår hjälp och när man själv sitter hemma i värmen är det ännu svårare att fundera över de som har det sämre.

Jag kan inte tänka mig i den situation som många lever och jag hoppas innerligt att jag aldrig får uppleva den. Under mina år har jag haft det sämre än vad jag har det idag, men jag har aldrig varit bostadslös.

Att leva i ekonomisk utsatthet måste vara fruktansvärt och jag är glad att det finns människor som har drivkraften och viljan att starta denna typ av insamlingar/arrangemang och hjälpa andra som har det sämre. När det kommer till att hjälpa är jag mer än villig så länge jag kan. Bor ni i Kalmar eller i närheten får ni mer än gärna skänka det ni inte behöver till Together Hand in Hand till förmån av Stadsmissionen. Bor ni någon annanstans får ni gärna engagera er där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *