Foto,  Resor,  Studier

Om studieträffen som gav inget.

Godmorgon bloggissar! Hoppas ni sovit gott och att gårdagen var bättre för Er än för mig. Ja, vart ska jag börja? Resan till Växjö tog längre tid än vanligt men var trevligt med mycket intressanta samtal. Väl på universitetet fick jag träffa mina klasskamrater och det är alltid trevligt 🙂 Vi var förväntansfulla då på den träffen skulle vi få svar på våra frågor om informations återvinningen och framförallt information om skillnader mellan olika modeller som databaser är byggda på. Nu snackar vi alltså saker som vi förväntas lära oss av en bok på 913 sidor (tjockare än bibeln, alltså ett perfekt mordvapen) som dessutom är på svår engelska och innehåller en jäkla massa algoritmer och formler som vissa duktiga matematiker har svårt att förstå. Så ni förstår att vi jättegärna ville ha hjälp med att förstå skillnader mellan de olika modeller (t.ex. hur skiljer sig den booleska modellen från den vektorianska eller vad är skillnaden på fuzzy set och extended boolean model). Gissa om vi fick svar på frågorna…

Ni som gissade att ”NEJ, det fick ni inte” gissade jäkla rätt! Vår föreläsare kunde inte svaren och erkände att hen själv förstår sig inte riktigt på dem. Men hallå då! Hur i helvete kan hen kräva då att vi ska lära oss dem!? :-[ En av mina klasskamrater förklarade till en viss del men hon visste inte om det var rätt eller fel… och då föreläsaren inte kan svaret blir det jäkligt svårt att göra de arbeten vi ska göra under de kommande 8 veckorna. Sen fick vi veta en massa om marknadsföring, om varför föreläsaren tycker att biblioteken inte bara ska avgränsa sig till böcker och hur det låter när en mobiltelefon hamnar i tvättmaskinen… Ja, väldigt givande underhållning men tyvärr inget som hjälper oss i våra studier.

Efter det tunga dagen med information som vi inte behöver gick jag och L. på en restaurang och åt oss mätta. Fantastiskt sällskap under kvällen gjorde att dagen kan ändå räknas som helt okej.

Fläskfiléknyten med philadelphiaost och soltorkade tomater.

 

Nu är jag på väg till Växjö för nästa dag med föreläsningar och seminarier som ska hjälpa oss med att förstå den förbaskade boken Modern Information Retrieval så håll tummarna bloggissar att vi idag faktiskt får de svar och hjälp vi behöver. Kram och på återläsande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *