Foto,  Pengar,  Shopping,  Tankar,  Tips

Om shoppingmanin som råder.

Idag tänkte jag skriva om den stora, för att inte säga gigantiska, shoppingmanin som råder överallt. Det är reor överallt, just nu kallas de för mellandagsrea, innan var det höstrea och sommarrea och snart blir det nyårsrea och sen vårrea. Ja, reor överallt men vad döljer sig bakom dem? Jo, höjda priser dagarna innan rean och sen stort hallå i tidningarna när någon avslöjar dem… Att människor fortfarande går på det där att affärer sänker priser avsevärt är skrattretande. Det är ju för fanken REA året om! Hade de verkligen sänkt priset så mycket på sina produkter hade vi konsumenter till slut fått grejerna gratis.

Så nej, jag har inte handlat bara för att det är mellandagsrea och jag tänker inte göra det heller. Däremot har jag köpt en mascara till nedsatt pris (35 kr!) för jag behövde en då min tog slut. Och nya stövlar har jag också köpt, för mina gamla gick sönder.

Såklart har jag lite dubbelmoral då jag ändå shoppade, men i huvudsak var det inte på grund av rean utan behoven. Skorna är jag jättenöjd med, funkar till både snygg-kläder på jobbet och lediga-kläder på Totte-promenader 🙂 Mascaran har jag dock inte provat än, då ansiktet vilar från smink idag.

Hur gör ni? Shoppar ni bara för att det är rea eller skiter ni i att stå timmar i köer? Alla gillar vi att fynda, men är de milslånga köerna verkligen värda de få kronor vi kanske (!) sparar på att handla på REA? Min åsikt vet ni nog vid det här laget… men om ni ändå vill shoppa loss så tycker jag att ni ska kolla nätet först och kanske fynda där istället. När ni ändå är i farten så registrera er på någon cashback sida så ni får någonting tillbaka från shoppingen. Det finns flera cash-back sidor men en som ska fungera över gränser är Lyoness som också fungerar i mobilen.

Nu ska jag sluta moralisera och återgå till drömmar om mina dream-money. Ha en fin kväll bloggissar! Kram

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *