Tankar

Om kärleken och kvällarna jag gillar.

Som jag skrev tidigare så hade jag en underbar måndagskväll med M där vi pratade en massa saker. Pengar, psykologi, kärleken, miljön och annat som har någon anknytning till de ämnena. Vi planerar inte såna kvällar, de bara händer. Det är det som är det magiska i vårt förhållande, att saker händer när de behövs. Om fler par pratade mer med varandra tror jag att mindre äktenskap skulle spricka. För jag ser runt omkring mig att fler och fler skiljer sig… vissa gör det efter att de försökt lappa ihop förhållandet, men alldeles för många gör det utan att ens försöka. För det är lättare att bara dra…  Lathet? Kanske.

Jag hoppas att fler människor inser att ett lyckat äktenskap är ett förhållande där man kommunicerar med varandra och verkligen jobbar för att den andre ska ha det bra. Alldeles för många tror att ett lyckat äktenskap är att hemmet är på tipp-topp och att man aldrig bråkar utan istället håller sina tankar för sig själv. Idiotiskt! Alla par har diskussioner, alla par har bättre och sämre dagar, men inte alla vill (eller kan) lägga energi på att lyssna på vad partnern har att säga. Missförstå mig rätt: det finns ingen gyllene regel som räddar alla förhållanden, det som funkar för oss kanske inte funkar för någon annan. Men…

… alla borde hitta sitt sätt att leva. Jag påverkades mycket av min ungdom och mitt hem, tidigt visste jag hur jag definitivt inte ville ha det och idag lever jag såsom jag önskar. Det som påverkade mig också är (tro det eller ej) Carries och Mr.Bigs kärlekshistoria i filmerna SATC 1 & 2. Scenen som lämnade största avtrycket var när Big sa att de var hitta eget sätt att leva, att ingen ska säga vad som är rätt eller fel, för alla par ska skriva sina egna regler i förhållandet.

Ja, kvällar med mycket innehållsrika diskussioner och känslor gillar jag. Kvällar då vi öppnar sig för varandra lite mera och lyssnar på djupet vad den andre har att säga. De kvällarna vill jag inte somna trots att ögonlocken faller ihop…. De kvällarna blir vår kärlek, om än möjligt, ännu starkare.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *