Foto,  Tips

Helgens eskapader!

Som jag skrev i förrgår skulle helgens äventyr komma i dagens inlägg, så här kommer de. Vi har inte gjort jättemycket i helgen, men vi lät mina föräldrar passa lilla V så att de kunde få mystid tillsammans och vi kunde ha partid utan barn. Detta var alltså på söndagen, för på lördagen var vädret skit och vi var fortfarande inte så friska att vi vågade oss ut. Så vad gjorde vi? Jo, vi fikade såklart! 😉 Micael hade gjort munkar i fredags och vi hade lite munkar kvar så vi fikade med dessa och sen åkte vi till en Renault återförsäljare för att kolla på bilar. Vi har länge tänkt på att byta bil då vår fina Saab drar alldeles för mycket bensin (köp aldrig en biopower!) och tankarna har snurrat kring BWM men då jag har hört gott och Renault så valde vi att åka och provköra en sådan.

 

Stor fin skärm i bilen där det gömmer sig massa finesser.
Stor fin skärm i bilen där det gömmer sig massa finesser.

Dessutom har jag läst på lite om Renaults privatleasing men kände att jag behövde lite mer information så var nyfiken på om Renault-återförsäljaren här i trakten kunde upplysa oss mer om det. Tyvärr var just Renault-ansvarige inte på plats i söndags men vi fick ändå provköra en Renault Mégane, vilken egentligen är en alldeles för liten bil för oss men det gav oss möjligheten att prova hur det känns att köra/åka i detta märke. Jag måste säga att den faktiskt var ganska bekväm, men jag längtar till den nya Talismanen kommer! Den tror jag blir en jackpot för oss som vill ha en större bil, men ändå inget bussliknande.

Backkamera och backsensorer! Det är grejer det :-)
Backkamera och backsensorer! Det är grejer det 🙂

Ja och när det kommer till privatleasing så har jag alltid tänkt att nää, det där kan inte vara bra för någon, men så har jag läst på och kan nog ändå tycka att den sortens avtal kan passa vissa människor. Om man inte har några kontakter inom bilverkstad, om man vill veta den exakta (i stort sett) kostnaden för bilen per månad, om man inte vill äga sin bil utan hyra den, ungefär som med ett mobilabonnemang – då är privatleasing någonting alldeles perfekt. Det man ska tänka på är att man ska betala sin bensin, att man ska hålla sig till ett visst antal kilometer man kör per år (lite olika beroende på bilmodell) och att man måste betala vägskatt och teckna extra försäkring för den som ingår i leasingkontraktet inte gäller för allt. Ja helt enkelt ska man läsa på och förstå vad som ingår i avtalet  innan man skriver under ett sådant, för väljer man rätt kan man verkligen ha stor glädje av att slippa äga en bil som kan bli en dyr historia om man inte har de rätta kontakterna.

 

Renault Mégane i strålande sol =)
Renault Mégane i strålande sol =)

Det blev visst inte så mycket om helgens eskapader, men däremot massa tankar kring privatleasing, vilket är intressant för mig. Vi får se vart det slutar när vi har provkört Talismanen i juni.

 

Ha en fortsatt fin dag bloggissar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *