Dreams,  Livet,  Tankar

Den drömlika framtiden – dag 4.

God morgon bloggissar! Hoppas att er helg har varit minst lika god som min =) Fokus, visualisering samt massa händelser har gjort min helg till en av de bästa detta år hittills. Men om helgen skriver jag kanske mer ikväll, nu ska vi fokusera på dag fyra av projektet den drömlika framtiden. Idag vill jag att ni tänker på vilken sorts kunskap ni behöver för att förverkliga drömmen. Med det menar jag just kunskap, inte någon färdighet, eftersom en färdighet är lätt att lära sig i jämförelse med att skaffa kunskap då det inte går att kunna och veta allt.

growingday4

Så vad behöver du veta och kunna för att drömmen ska bli verklighet? Tänker du starta ett eget företag är det viktigt att kunna olika lagar och regler som gäller för den verksamhet du vill bedriva, skatter och moms är annat som är viktigt att kunna så det är kanske dags att börja läsa på? Kunskapen om branschen kan du hämta i både böcker, tidskrifter och på nätet men glöm inte att kunskap är något flytande som behöver friskas upp så även om du tror att du kan allt (nej, det kan du inte…) finns det alltid något mer du kan lära dig 🙂  Kom också ihåg att det som gällde för 10-15 år sedan gäller troligtvis inte idag så läs på och känn dig förberedd på det som komma skall!

Såklart går det inte att läsa till sig allt direkt så läs lite då och då, fördjupa din kunskap när du får tid över, men börja redan idag och lär dig mer om det du behöver för att leva det drömlika livet!

Förutom att läsa till sig kunskapen kan du kontakta någon som jobbar inom branschen du är intresserad av (oavsett om du vill starta eget eller om du vill ta en anställning) eller som känner till branschen så pass bra att du kan få värdefulla tips av personen. Se dig omkring i din närhet, finns det någon som du kan ha nytta av i projektet? Våga fråga och kom närmare din dröm redan idag.

Jag hoppas att ni genom dagens utmaning förstår vikten av att arbeta med det en verkligen brinner för. Ett jobb utan engagemang är bara ett sätt att skaffa pengar och eftersom vi spenderar hälften (och ibland mer) av vår vakna tid på jobbet är det viktigt att arbeta med det vi trivs med så, än en gång, börja jobba på din drömlika framtid redan idag!

Ha en underbar måndag kära läsare och glöm inte dela med er av era tankar och idéer =)

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *