Livet,  Tankar

Att förstå varandra.

Ja, hur är det med den saken bland oss människor? Att förstå varandra? Förstår vi varandra eller låtsas vi bara förstå? Vill vi ens förstå? Det är svåra frågor och svar på dem är inte alltid så enkla som vi hade velat att de var. I äktenskapet är det väldigt viktigt att förstå varandra, även utan ord. Att se på den man älskar och bara veta om allt står rätt till eller om något är fel. Samtal och diskussioner i ett förhållande är viktiga byggstenar för att förhållandet ska överleva och utvecklas. Pratar ni med Er partner så ofta som ni skulle vilja? Tar ni er tid att verkligen lyssna på vad partner har att säga? I min vänskapskrets går allt fler förhållanden i krasch. Det är synd för vissa av dem hör verkligen ihop… men tar man sig inte tid att vårda äktenskapet/förhållandet så blir utgången som den blir. Vissa tar också alldeles för lätt på skilsmässan . Jag vet att det är deras liv men det gör ont att se hur de själva förstör förhållandet som kan räddas om man bara ägnar det lite tid.

Vissa har frågat mig och maken hur vi kan vara så lyckliga hela tiden och ja, vad svarar man? Ärligt, att vi är inte lyckliga hela tiden! Men vi jobbar på vårt förhållande, vi kämpar för vår lycka och vi vårdar äktenskapet. Det är viktigt att visa sin partner hur mycket hen betyder för oss. Att prata med varandra, både om de små sakerna och de stora är viktigt. Om man dessutom engagerar sig lite i partners intressen (ömsesidigt!) så blir det så mycket roligare att leva tillsammans. Jag vågar påstå att jag och maken förstår varandra utan ord…och att vår kärlek kommer vara för evigt. Vågar Du?

3 kommentarer

  • Linda aka Javamorsan

    Finns massa saker många missar i sina förhållanden. Klart man inte är lycklig 24/7 men över lag så 🙂

    Dock vet jag av egen erfarenhet att när par får barn kan saker bli extra jobbigt. Får man dessutom svårt med ”egentid” tillsammans blir det inte lättare. Gäller att man tillsammans har mer eller mindre en handlingsplan för att överleva småbarnsåren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *