Livet,  Tankar

Allmänna motionstiden.

Då var det dags för den allmänna motionstiden där alla partier lämnar in olika förslag på motioner i vilket ämne som helst. Det lämnades in ganska många rörande DJUR och det gläder mig. Hela listan kan man se hos Djurens Rätt. Det som gjorde mig lite förvånad är att Sverigedemokraterna lämnade in flest som rör djurrätt! Kan det vara ett PR-trick av dem för att få fler röster eller är de verkligen djur vänner? Ingen aning men jag hoppas att folk kommer läsa motionerna och rösta för dem, inte stirra sig blinda på vem som skrivit dem.

Tyvärr finns det många motioner om jakt, till och med att den ska utökas (!?) och vem skrev dem? Jo, självklart Moderater…. det säger väl allt? Fast de skrev också några bra motioner, bl.a. Global djurvälfärd av Marietta de Pourbaix-Lundin och Skattereduktion för gåvor till djurrättsorganisationer av samma människa.

Ja, ja iaf det ska bli spännande att följa dem och se om fler partier är djurvänner eller ej… För djurskydd behövs! Själv tycker jag att man

* borde ha licens på att äga hund
* att alla katter som inte används i avel (registrerad uppfödare) ska kastreras
* att alla hundar & katter ska ID-märkas och registreras                                                  * att straff för djurplågeri höjs (det ska bli fängelsestraff, böter och djurförbud)

och mycket annat som jag skriver en annan gång 🙂 Vad tycker ni?

En kommentar

  • Eva

    Hej 🙂 ja det är ingen fara jag har bara varit hemma 2 dagar ju , jag har inte orkat att vara vid datorn utan bara vilat mig …ja politiken kan ibland förvåna en så jag förstår vad du menar …hoppas allt är bra med dig, o ha det så bäst kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *