Foto,  Livet,  Studier

Om praktiken som nalkas.

God eftermiddag bloggissar! Idag har solen gömt sig bakom molnen och det känns i både kroppen och knoppen. Dessutom regnar det i omgångar och det vädret bjuder absolut inte in till promenader… men att gå ut med Totte är ett måste så vi tar på oss jackorna och lunkar fram i regnet. Nu sitter vi dock inomhus och myser av värmen i lägenheten, Totte ännu mer nöjd än jag 😉 men mina fina rosa naglar gör mig ändå glad, trots det förfärliga vädret utanför fönstret.

  

Ja, praktiken skulle jag skriva om. Jag har bävat inför dagen då jag inte visste vad som väntade. Min utbildning till vårdadministratör har två praktikperioder, den första nu på 4 veckor och sen en till under nästa vår (ungefär 3 månader då). Men denna praktik tillhör kursen ”miljöpraktik” där vi ska lära oss hur organisationen fungerar i stort och jag fick min plats på ett äldreboende. Inte precis det första man tänker på när man hör ordet vårdadministration men jag kunde nog inte hamna mer rätt! 🙂 

Idag träffade jag min handläggare som är enhetschef på boendet och efter det mötet gick jag och tänkte att om alla chefer var så positiva, modiga och drivande hade många fler trivts på sin arbetsplats. Oavsett om det är inom privat eller offentlig sektor. Vi bestämde att jag ska börja praktiken i slutet av april och ha den i sammanhängande 4 veckor istället för att stycka av det. Jag längtar redan till dess och allt jag kommer lära mig där… för i framtiden ser jag mig själv som en chef så det ska bli spännande att följa inte en utan två chefer och en samordnare 🙂 

Nu önskar jag er en fortsatt bra dag och själv ska jag ta itu med kaoset i vardagsrummet… Kram

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *