Livet,  Tankar,  Tips

Eko!

God dag bloggissar! Hur har ni det idag? Själv befinner jag mig på Kvibergs marknad just nu och shoppar. Eller rättare sagt fönstershoppar 😉 Nu när jag är här tänkte jag handla frukt och grönsaker för veckan som kommer. Det blir närproducerat och ekologiskt. Brukar ni tänka på eko mat när ni handlar? Min dröm är att ha egen täppa där jag kan odla lite grönsaker, mer ekologiskt blir det nog inte. Utan konstgödsel eller annat skit. Men till dess får jag nöja mig med att handla från människor som brukar sina egna grönsaker och frukter och sen säljer till oss storstadsbor på marknader.
Nästa vecka ska jag till mamma och pappa och där får jag bara äta närproducerat och ekologiskt! Min mor har nämligen en stor trädgård med fruktträd och buskar samt grönsaksland som heter duga. Där odlar hon på det gamla viset med riktig gödsel från bonden och mycket fysiskt arbete som hon kallar avkoppling.
När jag strosar runt här på marknaden ser jag grönsaker och frukter som är lite kantstötta och som ser lite missbildade ut men i mina ögon är de perfekta då de är odlade med kärlek och omtanke 🙂
Så säg mig nu… om ni inte tänker på priset utan bara smaken, väljer ni ekologiska frukter och grönsaker eller de vanliga? Miljövänliga eller inte? Kom ihåg att valet är upp till oss konsumenter.
Nu ska jag handla vidare och njuta av lukter här, er önskat jag en fortsatt trevlig dag! Kram

2 kommentarer

  • Mejas Mat

    Handlar alltid ekologiskt och numera enbart ekologiskt eftersom min lilla tjej enbart tål eko. Så det är en av anledningarna till varför det i våran matkorg bara hamnar ekogrejer, sen kan vi ju tillägga att det smakar ju så mycket bättre med eko 🙂 Som tur är finns det ju ett ganska brett sortiment av eko numera och ju fler av oss som handlar desto mer kommer. Vill man ha tips på vad man kan laga med ekoråvaror åt familjen och till bebis så kan man kika in på Mejas sida som heter mejasmat.se Där finns massa goa recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *