Bloggande,  Mammaliv,  Tankar

Damn if You do, damn if You don’t!

Ja hur är det egentligen att vara en bra förälder och en bra förebild? Jag kan tala om för er att det inte alls är så jäkla lätt som många verkar tro. Oavsett vad man gör så kommer det alltid finnas minst en person som kommer hitta fel i vad eller hur man gör saker och ting. Därför blev jag lite glad när jag läste i kväll en kort intervju med Elin Renck i ELLE. Jag tycker att hennes sammanfattning av den här konstiga, nutida mentaliteten är klockren. I dag ska vi vara kunskapstörstande, pålästa, inspirerande och helst hela tiden tillgängliga och aktiva på olika sociala medier samtidigt som det är fult att ha näsan i mobilen och använda surfplattan som kortvarig barnvakt. Hur går det ihop? Den här damn if you do, damn if you don’t-attityden hos folket är så skruvat så det är inte sant!

Vidare ska jag inte ens beröra allt detta som förväntas av främst oss kvinnor… vi ska ju förutom att vara världens bästa mammor också vara karriäristor som vill nå toppen. Men stopp och belägg! Ska man göra något riktigt bra får man faktiskt koncentrera sig på det och det går inte att koncentrera sig på allt. Så antingen blir vi världens bästa mammor eller så blir vi riktigt vassa karriäristor. Säger någon att det går att kombinera dessa två kommer jag alltid svara väldigt kort och koncist: bullshit.

Always be Yourself.

Men tillbaka till den där galna, men ack så aktuella ” damn if you do, damn if you don’t ”-mentaliteten. Men handen på hjärtat, vem av er har inte använt surfplattan till barnen som tidsfördriv medan ni sysslade med annat? Ingen? Någon? Ha! Du som räckte upp handen ljuger så öronen trillar av!

I dagens samhälle är vi uppkopplade i stort sett dygnet runt och ska vi försöka leva upp till att vara bra förebilder som kan lite om allt är det svårt att inte vara det. Men i slutändan vad tror ni att barnen eller någon annan kommer ihåg om oss? Att vi var pålästa eller att vi var närvarande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *