Foto,  Hälsa

Bästa receptet på vegansk gulasch.

Hej på er fina ni! Jag hoppas att ni har en toppen helg och att allt flyter på som ni önskar. Själv mår jag sådär, hela familjen är förkyld och jag har dessutom smärtor från helvetet men det sporrade mig till att laga god maträtt i dag. Som plåster på såren ungefär och nu tänker jag dela med mig av receptet så även ni kan avnjuta en fantastisk god gulasch när ni känner för det. Vegansk gulasch de luxe.

Vegansk gulasch.
Vegansk gulasch.

Till den magnifika veganska gulaschen behöver ni:

2 lökar
2 paprikor
2 morötter
2 palsternackor
4 potatisar
5 dl grönsaksbuljong
1 pkt passerade/krossade tomater
1 dl olja (raps- eller solrosolja)
1 tsk rökt paprika
1 tsk sött paprika (eller vanlig paprika)
2 tsk oreganor (eller mejram)
salt + peppar

Ni börjar med att hacka löken och steka det i kastrullen i olja. Mängden olja kan kännas stor, men det behövs för att rätten inte innehåller något kött = inget fett som smälter. Sedan skivar ni paprikorna och lägger i kastrullen. Nu tillsätter ni alla kryddor. Det är viktigt med den rökta paprikan för det är den som ger rätten den rökiga smaken. Sedan hackar ni potatis, morötter och palsternackor i ungefär lika stora tärningar och tillsätter i kastrullen. Ni rör om då och då, så att främst löken och potatisen inte fastnar i botten. Sedan häller ni på buljongen och tomaterna. Jag använde passerade tomater, men det går lika bra med krossade. Allt beror på vad ni gillar mer. Samma sak när det kommer till oregano eller mejram, välj det ni tycker mer om. Nu ska allt puttra på i ungefär 30-45 minuter beroende på storleken på grönsakerna = större bitar ger längre koktid.

Under tiden kokar ni antingen ris eller korngryn, jag använde korngryn för jag gillar smaken på det. Vissa använder matvete och det går också bra! Ta det ni gillar. Servera gärna med en klick iMat. Voilá! En perfekt maträtt för alla, oavsett om du är vegetarian, allätare eller vegan. Jag lovar dig att även den mest inbitne köttätaren kommer be om en extra portion…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *