Pengar

Aktier och shopping.

Aktier och shopping, kan de gå hand i hand? Jag tycker det och jag är ett levande bevis på att det faktiskt är fullt möjligt. Saken är den att man byter ut sitt shoppingintresse av prylar mot shopping av aktier och/eller fonder. Jag har länge varit shopaholic och köpt saker som jag egentligen inte behöver, men som var kul att köpa. Det jag har upptäckt är att jag inte är ute efter själva prylen eller klädesplagget utan det är kicken av att shoppa som är det roliga. Därför har jag bestämt mig att byta ut den dåliga shoppingen mot aktie- och fondhandlande.

Jag blir väldigt inspirerad av personer som Jan Bolmeson (Rika Tillsammans), Andra Farhad (Börshajen) och Oskar Lindberg med fru Maribel (Fantastiska Farbror Fri och Fru Fri). Även om mina planer inte sträcker sig mot att bli miljonär (men visst hade det varit riktigt härligt att vara det!) eller helt sluta jobba (jag gillar mitt jobb), så är tanken på att tjäna pengar på sparande kittlande. Om någon annan har lyckats, varför skulle inte jag göra det också?

Aktier och shopping i ett spelformat.
Finans – ett spel som ger mersmak för pengar.

Pengar är något vi alla behöver och pengar är något vi faktiskt kan själva fördela. Det är vi som väljer om vi lägger dem på take away kaffe, billiga vill-ha-prylar eller sparande. Jag vill inte spara alla de få kronor jag har att röra mig med. Men jag vill börja någonstans och lyckas jag inte så gör jag inte det, men då har jag i alla fall testat! Jag startade ju sparande till Dottern förra året och där förs det över automatisk en summa pengar varje månad. Vårt, alltså min och Makes, sparande däremot sker lite då och då när vi har råd. Nu blir det dock ändring på det, ska det bli långsiktigt ska det ske varje månad.

Jag kan inte komma med några tips till er ännu, för jag kan inte så mycket själv men ett tips är universell och det lyder: börja spara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *