Kladdkaka!
Vet ni vilken kaka jag fick lära mig att baka först? Det är den kakan jag, för det mesta, bjuder mina gäster på. Det är kladdkaka. En smarrig chokladdröm, alldeles perfekt och gudomlig för gommen Jag lärde mig den som 12-åring, nyinflyttad i Sverige och med väldigt små kunskaper i svenska språket. Men baka, ja det ville jag lära mig och det gick så bra så 🙂 Därför har jag en speciell relation till just kladdkakan, dessutom är den hur lätt som helst att göra! Alla kan lära sig den utantill =)
Här kommer receptet på himmelriket:
100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao (riktig!)
1 tsk vaniljsocker
till formen smör och majsmjöl
Först smälter man smöret, sen vispar ägg och socker pösigt, i med smöret och blanda ordentligt. Mjöl, vaniljsocker och kakao ska blandas och sen i med det i ägg&socker smeten. Rör om ordentligt och sen häll över allt i en smord och mjölad form. In i ugnen i 175 grader i 15 minuter (har du varmluftsugn ca 13 min). Ta ut från ugnen, ställ åt sidan och låt ”landa”. Efter en kvart kan den serveras, gärna med vispad grädde och hallon 🙂
Receptet kan ni också hitta i Rutiga Kokboken på sidan 644!
Med denna recept tävlar jag i Årets Bak- och Dessertmästare 2012.
2 kommentarer
Nett
Gott.. Kladdkaka 🙂
Jodå, b12 är kollad och där är det inga anmärkningar.
Jag misstänker att det är hösten och vädret som gör det.
Eva
Mmm ser gottit ut 🙂 kopierar den ….ha en bra dag kram