Livet,  Tävling

Kladdkaka!

Vet ni vilken kaka jag fick lära mig att baka först? Det är den kakan jag, för det mesta, bjuder mina gäster på. Det är kladdkaka. En smarrig chokladdröm, alldeles perfekt och gudomlig för gommen  Jag lärde mig den som 12-åring, nyinflyttad i Sverige och med väldigt små kunskaper i svenska språket. Men baka, ja det ville jag lära mig och det gick så bra så 🙂 Därför har jag en speciell relation till just kladdkakan, dessutom är den hur lätt som helst att göra! Alla kan lära sig den utantill =)

Himmelsk kladdkaka!

Här kommer receptet på himmelriket:

100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao (riktig!)
1 tsk vaniljsocker

till formen smör och majsmjöl

Först smälter man smöret, sen vispar ägg och socker pösigt, i med smöret och blanda ordentligt. Mjöl, vaniljsocker och kakao ska blandas och sen i med det i ägg&socker smeten. Rör om ordentligt och sen häll över allt i en smord och mjölad form. In i ugnen i 175 grader i 15 minuter (har du varmluftsugn ca 13 min). Ta ut från ugnen, ställ åt sidan och låt ”landa”. Efter en kvart kan den serveras, gärna med vispad grädde och hallon 🙂

Receptet kan ni också hitta i Rutiga Kokboken på sidan 644!

Med denna recept tävlar jag i Årets Bak- och Dessertmästare 2012.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *