Livet,  Studier,  Tankar

Studiepepp och pengar.

Goddag bloggissar!

Idag tänkte jag blogga lite kort om min studiesituation och pengafrågan. Sedan ett par dagar roar jag mig med att läsa Familjen Fris blogg om tidig pensionering och ekonomi, en väldigt intressant blogg som öppnar ögonen och ger inspiration till förändringar. Inlägget som jag fastnade för idag handlar om en bokrecension  (Early retirement extreme av Jacob Lund Fisker) och vikten av att bredda på sina kunskaper för att kunna klara sig i livet även om vårt yrke försvinner. Det fick mig att tänka på mina studier. Jag är efter med en inlämning i min biblioteks utbildning och känner verkligen ingen pepp för att ladda upp den och få den bedömd. Jag vet att det låter sjukt men så är det…jag väntar till läraren går på semester så jag slipper tänka på skiten till slutet av augusti iaf.

Men det var inte om det jag skulle skriva utan om att imorgon kommer antagningen till höstens kurser ut. Jag har sökt flera kurser och ja, jag har sökt en till utbildning. Varför? Just för att inte lägga alla ägg i samma korg! Om ett år (om allt flyter som det ska) kommer jag vara klar med min biblioteks utbildning och tänk om jag inte hittar något jobb i mitt område? Då kommer jag kunna falla tillbaka på studielånet och plugga i lugn och ro till mitt andra examen för att sedan ha bredare kompetens och möjlighet till att faktiskt hitta ett jobb (innan Den Stora Planen sjösätts).

Ja, hur tänker ni kring detta att inte lägga alla ägg i samma korg?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *