Mammaliv,  Pengar,  Resor

Bussafari och glass i stora lass.

Från kamelsafari till bussafari på ett dygn. Så kan man beskriva gårdagen. Ni som har barn vet att det är lätt hänt att barnen får dille på någonting. Det kan vara precis vad som helst, vissa barn får dille på tåg, andra på pasta.

Min Dotter har dille på 3 saker. Den ena är bollar, hon har säkert ett femtiotal (!) hemma och minst lika många hos morföräldrarna. Den andra saken eller rättare skrivet livsmedlet är glass. ”gla” och ”lass” är några av de första ord hon lärt sig säga. Den tredje och sista saken som gör henne helt exalterad är bussar. Så fort hon ser en buss, oavsett om det är en riktig, leksak eller på bild blir hon helt till sig.

Så igår bestämde vi oss för en bussafari i stan, vår tredje hemesterdag.
Bussafari i Småland.
Dottern och jag på bussafari i Kalmar.

Förutom att åka buss käkade vi brunch på Ikea och sedan glass och färska jordgubbar inne i Kalmar city. Jag måste erkänna att detta sätt att semestra på börjar bli mer och mer rolig. Att bara ta dagen som den kommer och njuta av varandra och Dotterns skratt är bästa medicinen för själen. Trots att vi går mycket, rör på oss och är aktiva är det en fantastisk ledighet.

Om ni bor i närheten av Ikea vill jag tipsa er om deras brunch, om ni nu inte redan har upptäckt det. Har man Family-kort får man dessutom rabatt på det. Gårdagens brunch för oss 3 kostade oss hela 98 kr! Vi betalade inte för Dottern eftersom hon åt i stort sett ingenting, inte ens glassen! Men en liten bit pannkaka från min tallrik och ett ägg från Maken slank ner.

Dottern leker glassvakt.
Glassvakten på Ikea!

Så har ni också ett barn som inte äter så mycket gör som vi, köp bara brunch till er och dela med er. Jag hoppas att hon börjar äta ordentligt snart, men då det händer och vi känner att nu är det värt att köpa brunch för henne så kostar den 19 (!) kronor per barn. Absolut prisvärt och så trevligt att man stundvis glömmer att man är i en restaurang och inte hemma.

Glass i stora lass.
Glassälskaren nr 1!

Dagens tips till er är alltså att hitta ett ställe nära er där ni kan käka billigt, men ändå någorlunda bra och umgås hela familjen. En utflykt som inte kostar många kronor, men som blir vad man gör det till. För varje dag är en dag värd att fira och att njuta av livet tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *