Dreams,  Foto,  Glamour,  Resor

Semester 2013 – dag 1.

10 augusti 2013

Vi kom fram! Äntligen efter så många mil kom vi fram till Olkusz. Först bilade vi från Göteborg till Trelleborg, tog båten över till Sassnitz och sen bilade ner till Polen och vår första destination Olkusz. Där föddes min man, för många, många år sedan…

Vi hade inte något hotell inbokad utan tänkte vara spontana de två första kvällarna och till vår glädje hittade vi en mysig motell redan inom 5 minuter i staden 🙂 Vi bodde på Motel Victoria och trivdes utmärkt. Den dagen regnade det en aning så vi körde mest runt i bilen, maken ville se hur mycket hade förändrats och självklart visa mig alla sina ställen. Till slut hamnade vi på en sluttande väg där det förr bodde min svärfars vänner och gissa hur glad M. blev när det visade sig att kvinnan i huset bodde kvar! Hennes man hade tyvärr avlidit bara 5 månader innan men fru Helena var kvar och vi avnjöt ett par timmars berättelser från förr 🙂 Mysigt, känslosamt men ack så njutbart för både mig och maken. Han fick uppleva sin barndom på nytt och jag fick höra om mina avlidna svärföräldrarna.

Vårt lyxiga rum på Motel Victoria.
Vårt lyxiga rum på Motel Victoria.

På bilden ovan ser ni ett collage av vårt apartment (vardagsrum + sovrum + hall + badrum) på motellet. Fräscht, snyggt och modernt. Rekommenderas varmt 🙂

Efter kaffet och minnenas stund hos Helena åkte vi raka vägen till motellet där maken stupade i soffan och jag njöt av tystnaden till ett bröllopssällskap dock upp för att fira kärleken i motellets restaurang!

Bröllopsparet anländer till festen :)
Bröllopsparet anländer till festen 🙂

När maken hade vilat sig gick vi till torget och avnjöt lite god mat på en lokal restaurang/pub som heter Piwiarnia (översättning = ölstället), där kan man beställa öl på meter! 1m öl blir då 6 glas med 0,5L i varje uppradade på ett långt fat. Spännande =)

Så var vår dag ett på semestern… imorgon får ni läsa om nästa dagen så håll ut!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *