Studier

Om lärorika dagar på universitetet.

Tisdagen börjar leda mot sitt slut och jag är glad men trött. Både i kroppen och knoppen, så strax blir det sista rundan med Totte, duscha och sen sova.  Men ja, dagen började inte så bra som den slutar.

I morse var jag så trött att jag snoozade klockan mellan 06:00 och 7:30! Jag ville helt enkelt inte gå upp trots att jag skulle vara på universitetet vid 9… de två rösterna (djävulen & ängeln) i mitt huvud hade verkligen livliga diskussioner om uppstigningens vara eller inte vara. Till slut vann ängeln och jag masade mig upp i rekordfart, fixade mig i ordning och for till bussen. Innan jag hoppade på bussen köpte jag två lussekatter och dagen blev plötsligt så mycket bättre 😉

Väl framme på GU möttes jag utav de andra kursdeltagare och vi började direkt diskutera sociala mediers vara och icke vara. Sen fortsatte dagen med diskussioner och föreläsningar. Vi fick lyssna på om mobbning på nätet samt dess konsekvenser men också hur man kan förebygga den och efteråt fick vi prata om ämnet. Väldigt intressant! I slutet av dagen fick vi prova på ett program liknande twitter-chatt där man inte behöver logga in med något ID utan bara med något namn… spännande då vi direkt kom fram till att just detta kan lacka ur när som om man använder det som undervisningsform.

Ja, undervisningsformer – visste ni att fler och fler lärare använder sig bland annat av bloggar i sin undervisning? Podcasts, kortare instruktionsfilmer och så kallade flipped classroom är mer populärt 🙂 Jisses vad jag önskar att jag gick i grund- eller gymnasieskolan nu och hade en lärare som var IT-nyfiken! Men, men jag får fortsätta läsa på universitetet och helt enkelt ta sådana kurser med all spännande information =)

Som ni förstår så har min dag varit riktigt lärorikt och jag önskar mig flera såna dagar som ger energi. Nu är det dock dags att ta med Totte på promenad och sen vila…. så ha en fin kväll bloggissar! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *