Livet

Om frukostar.

Jag älskar att äta frukost. Frukostar är det bästa som finns, god mat sådär 45-minuter efter att en har vaknat. Då är livet underbart och om en får äta en god frukost blir dagen fantastisk. Därför blir jag så arg på mig varenda en gång jag går förbi Nordstan de dagar jag jobbar på Länsstyrelsen. För varenda en gång tänker jag ”nästa gång ska jag gå upp extra tidigt för att käka frukost på någon av de frukostställen jag går förbi”, men vad tror ni händer? Jo, den morgontrötta människan i mig glömmer bort de tankarna för stunden till jag går förbi Nordstan igen…och igen… och igen. Ja, ni förstår!

Idag arbetar jag på Länsstyrelsen i Västra Götaland (jisses vad det låter fint 😉 ) igen och tror ni att jag käkade frukost på något café? Såklart inte! Det blev stressigt och hafsigt. Igen.

Men imorgon så ska jag bjuda maken på en hotellfrukost, fast det vet han inget om så hoppas innerligt att han håller sig borta från bloggen som han brukar göra =)

 

Till dess tänkte jag dela med mig av receptet på scrambled pancakes av Najniskök (min underbara klasskompis Nina på biblioteks- och informationsvetenskaps programmet) som jag fullkomligt älskar:

Foto: Nina Wictorin / Najniskök

INGREDIENSER     2 personer

7 ägg

1 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt

Smör att steka i

Eventuellt kanel och sötströ vid servering

 

Gör så här :

1. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda sedan ner övriga ingredienser.

2. Låt stå och svälla några minuter.

3. Stek i mycket smör. Klicka gärna i några små smörbitar mot slutet av stektiden också, så blir det extra läckert.

4. Gör likadant som när du gör äggröra. Rör med stekspaden mot botten då och då tills röran stelnat och fått lite färg.

5. Servera som det är, eller med kanel och lite sötströ. Mums!

 

Ha nu en underbar dag bloggissar så läses vi! Kram

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *