Dreams,  Livet,  Tankar

Den drömlika framtiden – dag 13.

Idag kommer utmaning nr 13 men jag lovar att den inte handlar om otur eller annan skrock. Den kommer handla om det som alla av oss gillar, nämligen ledighet. För säg mig, vem gillar inte koppla av efter en dagsverke eller efter en jobbvecka? Alla! Men för att verkligen koppla av och känna sig ledig tänkte jag skriva lite om hur en ska göra för att inte hamna i den så kallade passiv-upptagna ledigheten.

För det första: Facebook är inget bra tidsfördriv och absolut inget vi ska sysselsätta oss med på vår lediga tid! Allt som vi gör behöver inte vara ambitiöst och ”duktigt” men att fylla på energidepåerna med slö surf är som att försöka fylla ett ihåligt badkar med vatten. Därför ta för vana att inte slö surfa under din lediga tid utan verkligen gör det du vill göra och framförallt gör det som ger dig energi =)

Nu tänker du säkert ”åh en till to-do lista att skriva” men nej, så är det faktiskt inte. Du behöver inte skriva en lista på vad du ska göra… däremot vill jag att du ska tänka på allt det som ger dig energi och om du behöver skriv en kom-ihåg lapp med alla de grejerna så du inte hamnar i slö surfar träsket till helgen igen. Utmaningen den här gången är att planera sin nästkommande helg och belöna sitt hårda arbete med projektet den drömlika framtiden genom att fylla på sina lyckohormoner.

På min personliga energipåfyllarlista (ja, jag har en sådan lista… och ja, den liknar en ”to-do” lista) har jag skrivit saker som gå en lång promenad, titta på en intressant film, fotografera och läsa en bok. Det är saker som alla har råd att göra (du kan låna böcker på biblioteket, promenader är gratis, film kan du också låna och alla som har en modern mobil kan fotografera) och som ger just mig energi. Men frågan är, vad ger dig energi och vad har du planerat till helgen?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *