Uncategorized

Om den bortglömda bloggutmaningen 365 – teknikveckan.

Under vecka 12 skulle jag ha besvarat frågor om teknik och olika teknikprylar, men som ni märkt så har jag inte deltagit i utmaningen på bra länge. Varför? Jo, för att den började kännas som en tyngd istället för något roligt och då valde jag att lägga ner. Men nu känner jag att jag vill återuppta utmaningen, eller i alla fall de delar av den som jag finner intressanta och tekniken är såklart en av dem.

dreamsaboutlife_teknik

Håll i hatten för här under kommer mina svar på teknikfrågorna:

076. Finns det någon teknisk pryl som de flesta andra har som du valt att inte äga?

Det kan jag inte påstå då jag äger de flesta teknikprylar som finns. Eller iaf de som de flesta andra människor också äger, t.ex. mobiltelefon (smartphone), bärbar dator, surfplatta och en bra systemkamera. Däremot har jag ingen iPod, iPad eller iPhone!

077. Vill du vara bland de första att testa ny teknik när den kommer ut?

Ja det vill jag! Dock har jag inte fått möjligheten än att vara en teknikprodukttestare….

078. Vad tycker du om att barn så unga som 5 år har egna smartphones / surfplattor?

Jag tycker att det har gått till överdrift. Barn ska lära sig att använda teknikprylar men de behöver absolut inte ha egna exemplarer! En smartphone är inget ett barn behöver äga, ett barn behöver inte ha en mobiltelefon överhuvudtaget enligt mig, däremot är det kul att det finns tusentals med appar till smartphones/surfplattor där barnen kan utveckla sina färdigheter i bland annat läsförståelse, språk och matte.

079. Om 50 år, vad för tekniska prylar tror du finns då?

Ojj, det vet jag inte men om jag får gissa hej vilt så tror jag att interaktiv sex kommer vara väldigt poppis 😉 (exempel på det finns i klassikern Demolition Man)

080. Länka en teknisk pryl du suktar efter just nu.

Just nu suktar jag efter en iPhone (jag är sjukt missnöjd med min Samsung S4!) och en ny laptop, nämligen en HP Envy TouchSmart 15-J182so .

081. Hiss & Diss – Teknik

Hiss = alla dess möjligheter! Tänk er att vi idag kan hålla kontakten med vem som helst vart som helst i världen, vi kan ha kameraövervakning i hemmet och kolla vad som sker där när vi är bortresta samt se på film vart vi än befinner oss (ja, till allt behövs en Internetuppkoppling men det tillhör vardagen för de flesta idag, iaf i Sverige).

Diss = teknikstrul. Vi har blivit så beroende av tekniken att problem med den ger oss kalla kårar och smärre nervsammanbrott. Det är viktigt att hitta en balansgång mellan tekniken och allt annat 🙂

082. 5 tekniska prylar du tycker är onödiga.

Oj, finns det sådana? 😉 Skämt åsido så kan jag tycka att

1)      självsnurrande kaffekoppar,
2)      små plastapor som blåser på naglarna för att de ska torka,
3)      äggkokartimer till iPhone,
4)      stektermometer till iPhone,
5)      träningsarmband som mäter allt du gör

känns liiiiiiite väl överdrivna!

Jag vet att många har totalt hoppat av utmaningen men de som kör fortfarande är lätta att hitta via en sökning på nätet, sök då på ”bloggutmaning 365”. Det var mina svar och tankar kring tekniken. Vad tycker / känner ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *