Pengar,  Tankar

Klaga inte tyst i lunchrummet utan våga påverka!

Varför är det många som enbart klagar på allt möjligt i lunchrummet eller på fikat med väninnan, men aldrig engagerar sig och påverkar sin situation? Det är frågan jag ställer mig om och om igen och emellanåt tappar jag tron på att det någonsin kommer förändras. Men så ibland, som igår, träffar jag människor som är engagerade och det smittar av sig så mitt hjärta blir varm.Igår var jag nämligen på verksamhetsplaneringen med fackförbundet Vision där jag blivit nominerad till styrelsen.

Det hade varit kul att bli invald och börja arbeta fackligt då jag brinner för att påverka och göra livet bättre för alla oss inom landstinget och främst för medicinska sekreterare då vi är en ganska utsatt grupp med dålig löneutveckling. Lönen är inte allt när det kommer till arbete, men det är en viktig del av det och därför är det intressant att se på den ur olika vinklar. Det finns ju annat som kan förgylla våra liv än enbart höjda löner eller hur?

När jag läste administrativ teknik vid Göteborgs universitet fick jag veta teorin bakom politiken och olika möten, men igår fick jag friska upp minnet en aning. Vi har ju olika möten på jobbet och vi sekreterare roterar med att skriva protokoll från dessa möten, men då dessa är ganska så inofficiella var det kul att vara återigen på ett riktigt officiellt sammanträde.

Så igår var jag i Oskarshamn och fick se hur styrelsen arbetar med verksamhetsplanering, vilket var väldigt givande för mig.

Jag hoppas som sagt kunna engagera mig mer och kunna vara med och påverka. Även om jag inte blir invald i styrelsen kommer jag engagera mig på andra sätt för det finns aldrig enbart ett sätt att förändra livet på.

corallen_oskarshamn_popinopka

Fotot ovan föreställer utsikten från Corallen. Visst skulle man kunna arbeta nästan dygnet runt om man hade sådan utsikt för sig? 😉

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *