Foto,  Livet

Kalmarsund Pride 2017! En parad för allas lika värde.

Kalmarsund Pride 2017.

I dag deltog jag i en vacker prideparad i Kalmar. Det avslutade veckans pridevecka i vår lilla stad. Ni anar inte hur många fantastiska människor trotsade vädret och kom till paraden för att manifestera för allas lika värde. Det är så himla viktigt att kunna vara sig själv, oavsett om det är på jobbet eller i privatlivet. Alla ska vi kunna älska vem vi vill utan att försvara oss eller skämmas. Så i dag tågade vi genom stadens gator för att belysa HBTQ-frågor och få alla att förstå att vi är alla lika mycket värda och ska behandlas med respekt, oavsett läggning!

Human rights are my pride!

Visst är flaggan ovan vacker? Jag var bara tvungen att fota den, så rätt i tiden!

Jag gick med i paraden av många anledningar, men först och främst på grund av min älskade Lena. Hela livet har jag tyckt att alla, oavsett kön och sexuell läggning, har rätt att leva sina liv som de önskar. Men det är tack vare Lena, och nu även hennes fru Ros, som jag har engagerat mig ännu mer i HBTQ-frågor (vilket påminner mig om att ni inte har fått se bilder från deras vackra bröllop som vi var på i maj på Irland!).

Alla ska känna sig välkomna.

Visst är det ett vackert budskap? Att verkligen ALLA är välkomna?

Schysst läge på jobbet. Vision hjälper dig på vägen!

Mitt deltagande i dag var som skriver på grund av flera orsaker och en av dem är mitt fackliga arbete. Jag är stolt styrelseledamot i Vision, ett fack som är öppet och välkomnande för precis ALLA. Vi jobbar för dig!

Vårdförbundets affisch på Kalmarsund Pride 2017.

Förutom den kommunala avdelningen i Vision hade jag sällskap av bland annat Vårdförbundet i dagens parad. På fotot ovan syns deras affisch som Christina M. håller i.

Kalmarsund Pride 2017.
En del av Kalmarsund Pride 2017.

Vi var verkligen många på plats i dag och det gick dessvärre inte att fota alla. Men jag lyckades få till några bra foton tycker jag, trots vädret och enbart mobilen till mitt förfogande. Hela stortorget i Kalmar fylldes av engagerade människor och eldsjälar bakom KALMARSUND PRIDE – Den färgsprakande festivalen tycker jag ska klappa sig själva på axeln för det suveräna jobbet de gjort!

Laura ? Pride!

Jag är fortfarande hög av endorfiner efter dagens marsch. Det blir svårt att somna känner jag, men det är det absolut värt. Heja mångfalden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *