Livet

Det där med nationalitet…

När man är bortrest och plötsligt ser IKEA och utbrister ”nu känns det som hemma”… Känner ni igen det? Klart ni gör! 😉 Ja iaf så känns det roligt när man pratar om det och lite kul är det allt när svenskar känner sig hemma så fort man ser Ikea skyltar. För mig är det också så trots att jag har två nationaliteter. Eller som man säger medborgarskap. Så oavsett var i världen jag är kan jag utbrista ”åhh det är som hemma” så fort jag ser Ikea eller det polska språket. Jag är stolt över att vara polska men det är Sverige som är mitt hem. Och så blandar jag helt vilt polskan med svenskan och beroende på i vilket av de två länder jag befinner mig i för tillfället så säger jag att ”i mitt land” (är jag i SWE är mitt PL, är jag i PL är mitt SWE, ja ni fattar!) är det si eller så 😉
Hur är det för Er som inte är 100% svenskar? Eller ja för Er alla som känner att ni tillhör två eller flera kulturer?

Denna svammel pga ett blogginlägg … Om att det finns en Ikea färja från Manhattan till Brooklyn! När jag läste den fick jag en tanke ”när jag är där och åker färjan kommer jag känna mig som hemma”… Och så fick jag massa tankar om nationaliteter och här är en handfull urplock av dem 😉

För vem är jag? Polskan? Svenskan? Båda? Låt oss säga så här: jag är en världsmedborgare 🙂 Mitt hem är där min man är… och alla våra djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *