Dreams,  Livet,  Tankar

Den drömlika framtiden – dag 14.

God dag fina läsare =)

Eftersom jag lägger upp inläggen som tillhör projektet den drömlika framtiden främst på vardagar så hamnar dag 14 av utmaningen på en tisdag… och det betyder att vi är inne på tredje veckan av projektet. Tiden går i rasande fart och därför tänkte jag skriva idag om kurser och utbildningar. Inlägget kommer vända sig främst till er som söker en ny anställning men kan också appliceras till er som tänker starta eget. Om du har följt mina inlägg slaviskt och gjort allt det jag bad dig om har du din plan i stort sett färdig. Dina delmål är preciserade och det slutgiltiga målet format, likaså listan med alla ”to-do” saker innan deadline den 31/12 så idag får du läsa om det du behöver göra när du ska gå en kurs.

Idag kommer det handla om motiverat surfande där du ska söka efter kurser och/eller utbildningar som du kommer behöva för att söka den där drömlika anställningen. För det första behöver du veta vad företaget du är intresserad av söker och vilken utbildning människor som anställda där har/behöver ha. När du vet detta ska du finkamma nätet efter gratis utbildningar som du kan göra hemma, på andra plats hamnar kurser/utbildningar som fortfarande är gratis men som du aktivt deltar i och sen utbildningar/kurser som kostar lite men som du redan nu har råd med och kan gå på.

Kom ihåg att det mesta kan vi lära oss själva tack vare Internet (youtube klipp, bloggar, forum, intresseklubbar osv.) men vissa kurser och utbildningar ger oss framförallt kunskap som inte går att lära sig självmant och sen diplom eller certifikat som ett intyg på att vi kan det vi säger att vi kan. När det kommer till dessa utbildningar/kurser är det viktigt att veta vad företaget som vi tänker söka jobb hos förväntar sig av oss och vilka intyg väger tyngst. I dagens läge är det lätt att fastna för allt som låter viktigt och ger diplom men kom ihåg att de flesta arbetsgivare kommer inte fråga efter dina diplom utan du får visa vad du går för. Certifikat å andra sidan ger mer och anses vara ”finare”, därför råder jag dig att välja dina kurser/utbildningar med omsorg och att du läser på innan du bestämmer dig för att betala för någonting som kanske är gjort i Paint och betyder absolut ingenting för din blivande arbetsgivare.

Lycka till i sökandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *