Livet,  Studier,  Tankar

Studentlivet 2.0

De flesta av Er förknippar studentlivet med massa festande, bostadsbrister, korridorboende och plugg i sista sekunden. Vet ni hur fel ni kan ha? Många av oss studenter är vuxna människor som lever sina liv i lugn och ro och studerar eftersom vi är kunskapstörstande och vill utbilda oss eller byta bana i arbetslivet.

Jag sitter på LNU nu med mina studiekamrater (vi studerar biblioteks- och informationsvetenskap) och ser mig omkring. I min klass är det bara 3 personer som skulle kunna förknippas med det ”vanliga” studentlivet, resten av oss (18st) är så långt ifrån det livet man bara kan komma. Hälften av klassen är singlar, hälften lever i parförhållanden i olika slag. Nästan hälften av gruppen har barn i olika åldrar. Få av oss festar… och alla är ambitiösa i sina studier! Dessutom är vi distansstudenter och campuslivet är okänd för oss.

Varför jag skriver detta? Jo, för att belysa att vi finns! Att studentlivet kan se ut på olika sätt och att människor där ute inte ska ha så många fördomar om man på frågan ”Vad gör du?” svarar: studerar.

Nu ska jag återgå till att lyssna på alla spännande handlingsplaner som redovisar just nu i min klass. Kloka, roliga, spännande, ibland tråkiga men ack så innehållsrika fiktiva handlingsplaner för skola och bibliotek 🙂 Höres bloggissar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *