Livet,  Pengar

Om mina intryck efter första arbetsdagen.

Yay!

Sådär kan jag beskriva dagen i ett endaste ord. Även om det blev korvstoppning till slut och hjärnan vägrade ta in mer så känns det riktigt bra. Mycket som ska läras in, mycket att hålla reda på men ack så roligt och givande att äntligen omvandla teori till praktiken! 🙂 

  
Med anställningsavtalet i handen känns det ännu tryggare och mer på riktigt. Nu är jag anställd av Landstinget i Kalmar län och kan titulera mig medicinsk sekreterare (det är tjänsten jag vikarierar för). Att få den här chansen är stort och även om jag läser om brister på medicinska sekreterare / vårdadministratörer i landet så känner jag mig utvald. En chef som anställer en gravid kvinna och litar på att hon med sin partner löser familjepusslet visar för mig riktig jämställdhet. Redan på anställningsintervjun visade min chef på proffsighet och hon ifrågasatte inte en endaste gång mitt val att lämna bebisen i Micaels trygga händer. Mina arbetskamrater verkar inte heller ifrågasätta även om det kom upp en fråga om jag inte tror att det blir svårt att lämna bebisen hemma och gå till jobbet. Mitt svar på det är som vanligt: det kanske blir svårt pga hormonerna i kroppen men jag litar på min mans förmåga att ta hand om sitt eget barn 🙂 

Nu ska jag sova fina bloggissar då väckarklockan ringer tidigt imorgon och det blir dags för min andra arbetsdag. Imorgon ska jag prova på att skriva av diktat! Spännande och nytt så det gäller att kroppen och knoppen är med. Godnatt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *