Livet,  Tankar

Om den bortglömda bloggutmaningen – namnveckan.

Då var det dags igen för lite svar på frågorna från bloggutmaningen 365. Den här gången ska ni få läsa lite om mina tankar kring namn.

265. Hur kom du på ditt bloggnamn?

Det är en lång historia som börjar med att jag ville skriva om livet i stort men också på djupet samtidigt som jag ville beskriva mina drömmar och vägen till deras uppfyllelse. Därför blev namnet dreams about life.

266. Har du någon gång i livet velat ha ett annat förnamn än det du har och isåfall vilket?

Både ja och nej då jag heter faktiskt det jag vill heta! När jag gifte mig som 18-åring valde jag att byta mitt förnamn istället för efternamnet och det blev Laura J

267. Är det viktigt för dig att kvinnan tar mannens efternamn när man gifter sig?

Nej! Det viktiga är att båda får välja själva och i vårt fall valde min man att ta mitt efternamn.

268. Om man fick döpa barn till vad man ville och ingen skulle bli mobbad för sitt namn, finns det något ord (som inte är ett namn idag) du tycker är så fint att du skulle kunna överväga att ge det som namn till ett barn?

Nej, det finns det nog inte…om inte barnet kunde heta sötis.

269. Länka en person som har ett snyggt namn.

Då alla namn är snygga namn väljer jag att inte länka till någon särskild utan uppmanar er att kika på min länklista och besöka alla dem jag också besöker!

270. Hiss & Diss – Ditt namn.

Finns inga diss då det är ett vackert namn! Skämt åsido så uttalar vissa personer det fel och då kan jag tycka att jag valde galet så till allas kännedom: Laura uttalas som det stavas, kort och koncist, inte som ”Lara” eller som ”Laara”!

271. 5 annorlunda namn du tycker är fina.

Apple (inte enbart för att jag har en iPhone)
Stephanie (såklart!)
Kevin (så skulle min son heta om jag fick barn)
Vanessa (så skulle min dotter heta om jag fick barn)
Laila (det låter mjukt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *