Livet,  Pengar

5 tips för 25-årsfest!

5 tips för 25-årsfesten

Födelsedagar är något som vi alla firar och när vi är yngre spelar inte åldern så stor roll, det är lika roligt ändå. När vi blir äldre kanske inte alla födelsedagar känns lika speciella men det är vissa som firas lite extra. 25 år en sådan födelsedag, då har du levt i ett kvarts sekel och är halvvägs till 50. Det är en speciell dag att fira och det finns massa trevliga saker att göra. Det vanligaste är troligtvis att slå till med en sprakande födelsedagsfest. Om så är fallet kommer här några tips på planering.

 1.       Plats

Var festen ska hållas. Beroende på hur stor din budget är kan du antingen hålla festen hemma eller i en lokal. Bor du i lägenhet brukar det ofta finnas festlokaler att hyra för en billigare slant. Har du tur kanske någon vän känner till en lokal till uthyrning för en kväll. Väjer du att hålla festen hemma är det enkelt då du vet var allting finns.

2.       Tema

För att göra festen lite mer speciell och minnesvärd kan det vara kul att arrangera ett tema. Det underlättar för hur du ska dekorera med ballonger, servetter etc. För en 25-årsfest kan följande tema vara skojiga och de passar in väl.

  • Färg – välj vilken färg som helst från topp till tå, ljus, servetter, klädsel. Silver kan vara lämpligt då det oftast sammankopplas med 25 år.
  • Ålder – alla klär sig från det årtionde du är född, musik spelas från detta årtionde, dekorera så det känns som ni har rest tillbaka i tiden, servera mat som var ”inne” då.

3.       Gäster

För den perfekta festen krävs gäster. Bjud in de som du tycker allra mest om och som du vet skulle älska att komma på fest. Det är upp till dig om du endast vill bjuda in vännerna eller bara låta det vara en familjefest. Kanske passar det bra att bjuda in alla tillsammans. Fundera på om gästerna ska få ta med sina respektive och om yngre barn också ska få komma. Oavsett vilka som ska komma är det alltid trevligt att som gäst få ett personligt inbjudningskort. Passa även här på att följa tema så att gästerna kan få en ledtråd om vad som väntas på festen.

4.       Mat

När du har bestämt var festen ska hållas, vilka som ska komma och tema är det dags att tänka på mat. Oavsett om du väljer att laga all mat själv eller boka en cateringfirma är buffet enkelt att göra för många, där finns alltid något för alla och det är enkelt att förbereda dagen innan. Väljer du cateringfirma betyder inte det att det kommer bli dyrare, dessutom sparar du in på tid.

5.       Underhållning

En fest är ingen riktigt fest om det inte finns underhållning. Musik är ett måste, något lugnare när maten intas för att sedan bli mer dansvänligt. Vill du slå på stort kan du antingen hyra in en DJ, fråga en vän som vill agera eller göra det själv.

Lekar är alltid en festförgyllare. Har du bjudit in folk som kanske aldrig träffats förr är det en rolig idé att dela in dem i olika lag och anordna en tipsrunda med frågor om dig eller varför inte ett quiz om utrymme för tipsrunda inte finns.

Det är trots allt din dag så försök att tänka på vad som skulle göra dig mest glad.

Känns en födelsedagsfest som för mycket att planera kommer här tre snabba;

  1. Boka bord på favoritrestaurangen för några få
  2. Res bort på långweekend med  partnern eller bästa vännen
  3. Gå och bowla eller sjung karaoke med kompisarna

Personligen väljer jag nog en middag hemma för de allra närmsta och en weekendresa med maken 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *