Tankar

MQ & rasism!

På allvar nu, är det bara jag som stör mig på MQ ’s nya reklam!? Hur i helvete tänkte de där? Hur kan man komma på en så rasistisk slogan som ”White On White” !? Jag blir galen! Och så bara vita modeller…. med vita kläder. Det skriker RASISM!

Jag är arg. För jag hatar när folk behandlas olika. Spelar ingen roll om det gäller vita eller färgade, kvinnor eller män, friska eller sjuka. Allt som är förnedrande, fel, osjysst och gör skillnad på individer utifrån deras utseende, ursprung, kön, hälsa mm är helt enkelt inte okej. Man kan göra skillnad på människor, visst kan man det, men gör det för fan på skäliga grunder som t.ex. kunskap (exempel: man kan inte anställa en 3-åring som VD för ett stort teknikföretag).

Att reklam som MQ ’s är tillåtna gör mig rasande. White On White… jag spyr. Undrar när det kommer en reklamslogan som ”Black On Black” med bara svarta (mörkhyade för att vara politisk korrekt) modeller? Min gissning: aldrig.

Jag har aldrig handlat på MQ och efter denna reklam kommer jag definitivt att fortsätta med bojkottandet av den affärskedjan. Så det så!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *